Romkocsmák, bárok

 

A trendi Budapest

 

Budapest egy mozgalmas, kozmopolita és trendeket követő főváros. Legyen szó akár építészetről, divatról vagy ínyenc falatokról, ebben az állandóan változó városban mindenki megtalálja a saját érdeklődési körének megfelelő tematikát.

A retró stílus ismét hódít! Amennyiben szereti a 80-as évek ízeit, szuvenírjeit vagy öltözködési stílusát, vagy felöltözne a retró és az elektrobugi egyvelegébe, Budapesten lehetősége nyílik mindezeknek beszerzésére.

 

Romkocsmák

 

Kőleves kert

Address: 7. ker., Kazinczy utca 37-39.
Tel: +36 1 322-1011
E-mail: info@koleves.com
Web: www.koleves.com

A Kőleves kert romkocsma története kitűnően tükrözi a 7. kerületben végbemenő változásokat. Régen a Kiskacsa étterem működött a mai kocsma helyén. A mellette található telken elbontották a régi házat, így lehetőség nyílt egy nagy szabadtéri terasz kialakítására.

 

Mumus

Address: 7. ker., Dob utca 18. (Síp utca sarka)
Web: www.mumus.eu

A “Mumus” az egyik legkedveltebb kocsma a kerületben. A romos, elhagyatott épület kertje esténként egy kényelmes, funky stílusú szalonná változik át, amely kellemes zenével és különleges hangulatával hódít. Számtalan ilyen és ehhez hasonló szórakozóhely jön létre egyik napról a másikra. A legtöbb a 7. kerületi zsidó negyedben található.

 

Pótkulcs

Address: 6. ker, Csengery utca 65/B
Tel: +36 1 269-1015
E-mail: info@potkulcs.hu
Web: www.potkulcs.hu

A Pótkulcs egy bár, klub és étterem, mely a budapesti bohém világ egyik törzshelye. A nyugodt vibrálás szinte tapintható ezen a helyen. A tágas nyári teraszt sok zölddel dekorálták, így egy kellemes élménnyel gazdagodhatunk az élőzenét és kellemes házias étkeket kínáló étteremben.

 

Szimpla Franchise
Szimpla & Dupla Café

Address: 7. ker., Kertész utca 48.
Tel: + 36 1 321-9119

 

Szimpla Kert

Address: 7. ker., Kazinczy utca 14.
Tel: +36 1 269-1015
E-mail: kert@szimpla.hu
Web: www.szimpla.hu

A Szimpla kert egy nyári terasz, egy pub és egy mozi egyvelegét képviseli. Az utca felöl simán elsétálunk a kapu előtt, nem is sejtve, hogy milyen kincset rejt az udvar, ezért keressék a kis sárga jelet. Viszont belülről egy lenyűgöző látvány várja vendégeit. A romos épület egyedülálló hangulatot idéz elő vendégeiben. A moziban minden este művészfilmeket vetítenek. Ide azért térnek be a vendégek, hogy egy olcsó sör vagy bor mellett egy kicsit ellazulhassanak. A meleg nyári estéken gyorsan megtelik a kerthelyiség. Mostanában már a turisták is kezdik felfedezni ezt a helyet, mert egyre több útikalauz említi, mint különlegességet. Egyelőre viszont még mindig nagyon jó hely egy kellemes este eltöltésére.

 

400 bár

Address: 7. ker., 1075 Budapest, Kazinczy utca 52.
Tel: + 36 20 776-0765
Opening hours: 10:00 - 02:00
Web: www.400bar.hu

2010-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a történelmi-zsidó negyed és az üzleti negyed határában a 400-as bár és étterem. A nevét egyszerűen a 400m² alapterületéről kapta. Romos, de igényes beltere vonzó a turistáknak és a helyi lakosoknak egyaránt, de kedves hangulata kitűnő helyszíne lehet akár egy egyedi üzleti megbeszélésnek is.

 

Gozsdu udvar

Address: 1075 Budapest, Király utca 13.
Tel: +36 1 878 1305

A Gozsdu udvar (passzázs, átjáró) egyike a leglátogatottabb és legattraktívabb helyeknek a városban. A komplexum 7 épületből és 6 hozzátartozó udvarból áll, és nyugodtan mondható, hogy ez a hely lett az új szórakozási központja a városnak. Az udvar különleges hangulatának köszönhetően a vendég egy mediterrán városban érezheti magát.

 

Akvárium klub

Address: 5. ker., Budapest, Erzsébet tér
E-mail: info@akvariumklub.hu
Web: www.akvariumklub.hu

Az Akvárium klub a város szívében található. Kitűnő választás mindenkinek, aki finom vacsorát szeretne elkölteni egy olyan helyen ahol kellemes zene szól. 2014-ben teljes felújításon esett át és most még bővebb választékkal, még nagyobb alapterületen várja vendégeit. Három (200, 700 és 1.500 fős) nagyterem áll a nagyérdemű rendelkezésére, melyek nagyszabású rendezvények és koncertek megszervezésére is alkalmasak. A bisztró már reggel 8 órától finom reggelivel várja vendégeit.

 

di Vino

Address: 1051 Budapest, Szent István tér 3.

2011-es megnyitása után a Di Vino étterem rögtön az egyik trendi helyé nőtte ki magát Budapesten. Sikerét kitűnő fekvésének is köszönheti, hiszen a Bazilika közvetlen szomszédságában található. Ezen kívül, nagyon szimpatikus beltérrel, tapasztalt pincérekkel, kitűnő és nagyon sokszínű borpalettával rendelkezik.